The Saker: The World Is Looking At You

the-saker:-the-world-is-looking-at-you

14-06-22 04: 51: 00,

Door Batiushka voor The Saker

In 1914 vond in Europa een groot en historisch onrecht plaats, dat in de vier daaropvolgende jaren vele, vele miljoenen doden tot gevolg had. Wie was daarvoor verantwoordelijk? De op macht beluste Pruisen van Duitsland, die het Oostenrijks-Hongaarse imperialisme als pion gebruikten, of het op macht beluste establishment van Groot-Brittannië, dat het Franse revanchisme als pion gebruikte? Sommigen zouden zeggen dat allen tot op zekere hoogte verantwoordelijk waren, hoewel de spontane 1914 wapenstilstand van Kerstmis aan het Westelijk Front suggereert dat dit geen oorlog van de volkeren was, maar van de elites. Maar we zullen het debat over verantwoordelijkheden overlaten aan de academici. We houden ons niet bezig met schuldigen aanwijzen of samenzweringen, we houden ons hier alleen bezig met de tragische gevolgen.

Die oorlog, die tot op zekere hoogte wereldwijd werd, liet miljoenen doden achter, de bloem van de Europese jeugd afgeslacht door sadistische politici, door hebzuchtige wapenhandelaars die ook de pers grotendeels beheersten,

” Lees verder op site The Saker

%d bloggers liken dit: