Waarom het Westen op Oekraïne aast

waarom-het-westen-op-oekraine-aast

14-06-22 03:53:00, Titanium onderdelen Tot Joe Biden aantrad, dacht ik dat George W. Bush de prijs voor de “domste blunder in de geschiedenis van het buitenlands beleid” in ontvangst mocht nemen. Zijn besluit om Irak binnen te vallen in plaats van Al Qaeda uit te schakelen heeft de Verenigde Staten schade berokkend en het internationale terrorisme aangewakkerd. Maar laat het maar aan Joe Biden over om W. te overtreffen door Rusland sancties op te leggen die in de Verenigde Staten en Europa een economische holocaust aanrichten. Knap werk, Joe.

De ogenschijnlijke reden om Rusland te “straffen” met sancties die in feite het westen treffen, was de invasie van Poetin in Oekraïne. Nu weten wij allemaal dat Oekraïne de armste natie van Europa was/is. Toch? schrijft Larry Johnson.

Oekraïne is een van de armste landen na de ineenstorting van de USSR. Het is het armste land van Europa, ondanks het feit dat het een enorme lucht- en ruimtevaartindustrie heeft, natuurlijke hulpbronnen en een van de vruchtbaarste gronden voor de landbouw. Tijdens het communistische tijdperk was Oekraïne de graanschuur van de Sovjet-Unie. Ondanks dit alles hebben de Oekraïners verschrikkelijke hongersnoden meegemaakt, zoals de stalinistische Holodomor.

Vandaag de dag is de situatie niet veel beter. Afgezien van het feit dat het een oorlog met Rusland moet doorstaan, is zijn politieke systeem bijzonder corrupt. Bijna de hele economie is in handen van grote oligarchen: miljonairs die fortuinen vergaren dank zij hun connecties met de politieke macht.

Ik wil u graag deelgenoot maken van enkele cruciale feiten over Oekraïne en zijn economisch potentieel. Wanneer u deze feiten in overweging neemt, zult u zich waarschijnlijk afvragen waarom Oekraïne niet een van de rijkste landen van Europa is.

OEKRAÏNE IS:

🌐 1e in Europa wat betreft bewezen winbare uraniumertsreserves;
2e plaats in Europa en 10e plaats in de wereld wat betreft titaniumertsreserves;
2e plaats in de wereld wat de geëxploreerde reserves van mangaanerts betreft (2,3 miljard ton, of 12% van de wereldreserves);
De 2e grootste ijzerertsreserves ter wereld (30 miljard ton);
De 2e plaats in Europa wat betreft kwikertsreserves;
🌐 3e plaats in Europa (13e plaats in de wereld) wat betreft schaliegasreserves (22 triljoen kubieke meter)
🌐 4e plaats in de wereld wat betreft de totale waarde van de natuurlijke hulpbronnen;

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: