Zelensky, die in een T-shirt verschijnt na een dag gruweldaden te hebben begaan, kondigt aan dat hij Donbass en de Krim zal terugnemen

zelensky,-die-in-een-t-shirt-verschijnt-na-een-dag-gruweldaden-te-hebben-begaan,-kondigt-aan-dat-hij-donbass-en-de-krim-zal-terugnemen

14-06-22 06:58:00,

Ik begrijp niet eens wat hier aan de hand is. Maakt hij een grap? Deze “oorlog” is al vier maanden aan de gang, en de Oekraïne heeft al die tijd niets anders gedaan dan grondgebied verliezen, non-stop, schrijft Andrew Anglin.

Het hoofd van de NAVO heeft zojuist opgeroepen tot een overgave.

Wat zegt Zelensky hier? Hoe kan hij grondgebied dat hij verloor toen hij een leger had, terugnemen nu hij niet eens een leger heeft?

RT:

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft gezworen het Russische grondgebied van de Krim en de onafhankelijke republieken Donetsk (DPR) en Lugansk (LPR) te zullen “bevrijden”. Hij sprak enkele uren na berichten over beschietingen door het Oekraïense leger op woongebouwen, een marktplein en een kraamkliniek in het centrum van Donetsk.

“Wij zullen naar al onze steden komen, naar al onze dorpen, die nog niet onze vlag hebben,” pochte Zelensky maandagavond in een videotoespraak, waarin hij beweerde dat zijn leger de Russische tegenstanders in Oost-Oekraïne zal verslaan en de steden Mariupol, Kherson en Melitopol zal heroveren op de Russische strijdkrachten en de strijdkrachten van de DPR en LPR.

????

“En ik vraag iedereen die zo’n gelegenheid heeft om te communiceren met de mensen in het bezette zuiden… zeg dat er bevrijding zal komen,” vervolgde hij. “Zeg het tegen Gorlovka, Donetsk, Lugansk. Zeg hen dat het Oekraïense leger zeker zal komen.”

WELK LEGER?

“Natuurlijk zullen wij ook onze Krim bevrijden. Laat iedere Russische ambtenaar die kostbare grond op de Krim in beslag heeft genomen zich herinneren: dit is niet het land waar zij vrede zullen hebben,” dreigde hij.

Donetsk en Lugansk verklaarden zich twee dagen voor het uitbreken van het conflict in februari onafhankelijk van Oekraïne, en de Krim stemde in 2014 met een overweldigende meerderheid om zich weer bij Rusland aan te sluiten.

Paar uur voordat Zelensky sprak, troffen Oekraïense granaten een kraamkliniek, een marktplein en woonwijken. Er zijn tientallen gewonden gemeld en een moeder en haar 11-jarige zoon zijn onder de doden, volgens functionarissen van de DPR.

Volgens berichten zouden maandag in één periode van twee uur maar liefst 300 raketten en artilleriegranaten de stad hebben getroffen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: