4 Horrorverhalen die bedoeld zijn om u (letterlijk) van uw eten af te houden

4-horrorverhalen-die-bedoeld-zijn-om-u-(letterlijk)-van-uw-eten-af-te-houden

15-06-22 03:28:00,

Wij berichten al maanden over de dreigende voedselcrisis. Wij hebben beschreven hoe de economie opzettelijk gesaboteerd is om de kosten van levensonderhoud, vooral van voedsel, op te drijven door middel van lockdowns en sancties, schrijft Kit Knightly.

Maar propaganda-oorlogen zijn net gewone oorlogen: zij hebben theaters, fronten en staan open voor heimelijke campagnes.

Ja, het grote geluid over voedsel is dat wij moeten veranderen om “de planeet te redden”, maar er is meer te doen in kleinere sferen. Een voortdurend spervuur van rapporten, artikelen en studies is bedoeld om het vertrouwen van het publiek in het voedsel dat wij eten te ondermijnen.

Hier zijn vier voorbeelden, allemaal van de laatste tien dagen.

1. RUNDVLEES VEROORZAAKT KANKER

Op 3 juni berichtte MedicalXpress over een nieuwe studie die – naar verluidt – (we zullen dat woord nog vaak gebruiken) vaststelde dat rood vlees bij bepaalde mensen het kankerrisico verhoogt.

De “studie”, uitgevoerd aan de Boston University School of Medicine en oorspronkelijk gepubliceerd in het Journal of Nutrition, beweert ontdekt te hebben dat “onbewerkt” rood vlees het risico op colorectale kanker {CRC} verhoogt – bij zwarte vrouwen:

“De consumptie van onbewerkt rood vlees werd in deze studie in verband gebracht met een verhoogd risico op colorectale kanker, het eerste positieve bewijs dat rood vlees een rol speelt in de etiologie van colorectale kanker bij zwarte vrouwen.”

2. DIT GELDT OOK VOOR VIS

Op 9 juni berichtte Sky News over een andere studie waaruit bleek dat regelmatige consumptie van vis ook het risico verhoogt – dit keer voor huidkanker.

Deze “studie”, uitgevoerd door de Brown University en gepubliceerd in het tijdschrift Cancers Causes and Control, beweert dat degenen die meer dan 40 gram vis per dag eten een 22% verhoogde kans op huidkanker hebben:

“Wij vonden dat een hogere totale visconsumptie, tonijnconsumptie en consumptie van niet-gebakken vis positief geassocieerd waren met het risico van zowel kwaadaardig melanoom als melanoom in situ. Verdere studies zijn nodig om de mogelijke biologische mechanismen die aan deze associaties ten grondslag liggen te onderzoeken.”

3. …NOG MEER KANKER, DEZE KEER DOOR ZUIVELPRODUCTEN

Een derde studie, weer in MedicalXpress en deze keer van 9 juni,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: