Apolut:Geopolitiek van grondstoffen | Door Hermann Ploppa

apolut:geopolitiek-van-grondstoffen-|-door-hermann-ploppa

15-06-22 01: 36: 00,

Een standpunt van Hermann Ploppa.

Voorbeschouwing op het volgende nummer van het weekblad Democratisch Verzet: De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, heeft onlangs aangekondigd dat er nu vredesonderhandelingen moeten komen en dat Kiev grondgebied moet afstaan aan de Russische Federatie. EU-commissaris Thierry Breton zou liever gisteren dan vandaag een einde willen maken aan de eenzijdige afhankelijkheid van Russische en Chinese grondstoffen.

Want nu moet er eindelijk “een einde komen aan het tijdperk van naïviteit”. Zo zei Thierry Breton het. Europa is voor zijn grondstoffen eenzijdig afhankelijk van China en Rusland. We moeten eindelijk strategisch denken en een “geopolitiek van grondstoffen” ontwikkelen.

Daarom heeft de EU-commissaris,

” Lees verder op Apolut.net …

%d bloggers liken dit: