De EU-sancties tegen Rusland worden echt duur

de-eu-sancties-tegen-rusland-worden-echt-duur

15-06-22 01: 32: 00,

Uit de huidige ontwikkelingen blijkt hoe krankzinnig de maatregelen van de EU zijn in de energiesector en met name ten aanzien van Russisch gas. De gasvoorziening in de EU wordt steeds onzekerder.

Enkele dagen geleden berichtte ik over een explosie in een van de grootste terminals voor het laden van vloeibaar aardgas (LNG) in de VS. Deze installatie maakt 20 procent van al het LNG vloeibaar dat de VS exporteert en waarop de EU-Commissie haar hoop voor toekomstige gasleveringen heeft gevestigd sinds de EU heeft besloten zich zo snel mogelijk van Russisch gas te ontdoen. Ik had gemeld dat de fabriek naar verwachting drie weken plat zou liggen, wat al erg genoeg zou zijn. Nu is bekend gemaakt dat de installatie ten minste tot september buiten bedrijf zal zijn en ook daarna niet op volle capaciteit zal kunnen draaien, in ieder geval tot het einde van het jaar.

Nog minder gas voor Europa

Naar verluidt kan er daarom 2,8 miljoen ton minder LNG uit de VS worden geëxporteerd.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: