De vijf stadia van totalitarisme

de-vijf-stadia-van-totalitarisme

15-06-22 01: 02: 00,

mises.org: De vrees dat de totalitaire tendensen in de VS toenemen, is in de loop der jaren toegenomen 2020-22. Maar hoe dicht zijn we werkelijk bij een totalitaire staat? Hoe zijn dergelijke regimes historisch ontstaan en wat zijn de waarschuwingssignalen?

In dit artikel worden deze vragen beantwoord door totalitaire regimes in de achttiende en twintigste eeuw en het patroon volgens hetwelk zij aan de macht zijn gekomen, onder de loep te nemen.

Fase 1: Onvrede en Onrust.

Elke nieuwe orde ontstaat op de ruïnes van de oude.

Zij die een nieuw regime willen vestigen moeten onvrede over de status quo beheersen of creëren. Hoezeer degenen die een nieuwe start willen ook de oude orde verachten, zij kunnen niet veel bereiken tenzij zij een soortgelijke houding bij het publiek aanwakkeren of opwekken. Dan verschijnt revolutionair totalitarisme als de oplossing voor deze problemen.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: