Het Andere Verhaal – Deel 2. De Oorzaken van Oorlog

het-andere-verhaal-–-deel-2.-de-oorzaken-van-oorlog

15-06-22 09: 58: 00,

Door generaal-majoor (ret.) Gerd Schultze-Rhonhof

Oekraïne en de VS

De VS komen nu al 2008 met hun voorstel om Oekraïne toe te laten tot de NAVO. Het gaat hier duidelijk om enorme economische en militaire belangen en uiteindelijk om de aanspraak van de VS op hegemonie in geheel Europa. Oekraïne heeft een overvloed aan minerale hulpbronnen, pas ontdekte afzettingen van schaliegas, goud, ijzer, grafiet en mangaan. Het is een aanzienlijke exportmarkt. Het is een belangrijke aanvulling op dezelfde industrie in Rusland met zijn lucht- en ruimtevaartindustrie, en het heeft een maritieme strategische positie met de Krim van waaruit het de Zwarte Zee kan domineren.

In de slipstream van de EU-onderhandelingen haasten Amerikaanse bedrijven en regerings- en militaire functionarissen zich om de zwakte van Oekraïne aan te grijpen en uit te buiten om er “spijkers met koppen te slaan”. Zo ondertekende het Amerikaanse energiebedrijf Chevron in november 2013 een contract met een looptijd van 50 jaar voor de ontwikkeling en winning van fracking-aardgas in het noordwesten van Oekraïne.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: