Het inzicht van president Poetin in staatssoevereiniteit is leerzaam voor alle landen

het-inzicht-van-president-poetin-in-staatssoevereiniteit-is-leerzaam-voor-alle-landen

15-06-22 05: 30: 00,

Hoewel de dichotomie van de wereld in soevereine staten en koloniën niet zo duidelijk is als sommigen misschien denken, is de opmerking van president Poetin een zeer accurate, zij het simplistische, manier om de wereldwijde systemische overgang naar multipolariteit te begrijpen. Landen zullen ofwel vrijwillig kolonies blijven van het door de VS geleide Westen, ofwel de weg volgen van China, Ethiopië, India, Iran, Venezuela en andere landen om hun soevereiniteit te versterken.

President Poetin deelde enkele belangrijke inzichten over staatssoevereiniteit tijdens een ontmoeting met jonge ondernemers in de aanloop naar het Internationaal Economisch Forum van Sint-Petersburg (SPIEF) eind vorige week. In zijn woorden: “Er is geen tussenweg, geen tussenstaat: ofwel is een land soeverein, ofwel is het een kolonie, hoe de koloniën ook genoemd worden. De Russische leider werkte uit dat er ten minste vier vormen van soevereiniteit zijn: militair-politiek, economisch, technologisch en sociaal. Over het laatste punt voegde hij eraan toe: “Ik heb het over het vermogen van de samenleving om

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: