Hoe Brussel onze democratie probeert te ruïneren

hoe-brussel-onze-democratie-probeert-te-ruineren

15-06-22 05: 38: 00,

De instellingen van de Europese Unie eigenen zich steeds meer macht toe die zij van niemand hebben gekregen en waarover zij aan niemand verantwoording hoeven af te leggen. Dit zei Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) onlangs in het Europees Parlement.

“De Europese Commissie is oorspronkelijk opgezet als een college van ambtenaren om uit te voeren wat de lidstaten afspreken, maar ze gedraagt zich steeds meer als een soort Europese regering die de lidstaten het beleid wil voorschrijven. De burgers vragen zich vooral af: wie zijn deze mensen die door niemand zijn gekozen? Technocratie is het tegendeel van democratie”, aldus Vandendriessche.

“Het Europese Hof van Justitie is oorspronkelijk opgericht om te oordelen over de toepassing van de Europese verdragen. Door een ruime en activistische uitlegging van de Verdragen plaatst het Hof zich boven de grondwetten van de lidstaten op gebieden waarvoor het in het geheel niet bevoegd is. Het geeft zichzelf de macht om te oordelen over de interne organisatie van de lidstaten, om politieke beslissingen te nemen en zelfs om wetten te herschrijven,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: