Kredietkaartschuld neemt toe

kredietkaartschuld-neemt-toe

15-06-22 10: 00: 00,

Door de diverse aalmoezen en moratoria tijdens de pandemie daalde de persoonlijke spaarquote tot het niveau van de Tweede Wereldoorlog. Alles was gesloten – er waren niet veel mogelijkheden om uit te geven. Amerikaanse consumenten betaalden tijdens de pandemie een recordbedrag van 83 miljard dollar aan creditcardschulden af, maar dat is nu allemaal in elkaar gestort.

De Federal Reserve meldde dat de doorlopende creditcardschulden in april 1,103 biljoen dollar bedroegen, waarmee het niveau van vóór de pandemie werd overtroffen en een stijging van 20 % ten opzichte van een jaar eerder werd genoteerd. Alleen al in de eerste drie maanden van dit jaar stegen de creditcardtegoeden tot een alarmerende 841 miljard dollar, en de Fed verwacht dat dit cijfer zal blijven stijgen als gevolg van de onhoudbare kosten van levensonderhoud. Bovendien bedraagt de schuld van de huishoudens nu bijna 16 triljoen dollar, na een stijging van de consumentenschuld met 1,7% in het eerste kwartaal.

Helaas voor degenen die al een betalingsachterstand hebben, zullen de stijgende rentetarieven

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: