Nicaragua laat Rusland troepen toe in het land

nicaragua-laat-rusland-troepen-toe-in-het-land

15-06-22 10: 02: 00,

De regering van de Nicaraguaanse president Daniel Ortega heeft toestemming gegeven voor het inzetten van Russische troepen, vliegtuigen en schepen in Nicaragua voor opleidingsdoeleinden, wetshandhaving en noodsituaties.

In een decreet dat deze week werd gepubliceerd en donderdag door Rusland werd bekrachtigd, staat Ortega Russische troepen toe om wetshandhavingstaken, “humanitaire bijstand, reddings- en opsporingsoperaties in noodsituaties of bij natuurrampen” uit te voeren.

De Nicaraguaanse regering heeft ook toestemming gegeven voor de aanwezigheid van kleinere contingenten Russische troepen voor “uitwisseling van ervaring en opleiding”.

Woordvoerster Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei tegen de Russische nieuwszender Sputnik dat de maatregel “routine” was.

“Het is een routineprocedure – tweejaarlijks – voor de aanneming van een Nicaraguaanse wet inzake de tijdelijke toelating van buitenlands militair personeel op Nicaraguaans grondgebied met het oog op de ontwikkeling van samenwerking op verschillende gebieden, waaronder humanitaire hulp en reactie op noodsituaties, bestrijding van georganiseerde misdaad en drugshandel,” zei Zacharova.

Zij wees erop dat de wet ook van toepassing is op troepen uit de Verenigde Staten,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: