Oekraïense Rode Kruis beschuldigd van betrokkenheid bij het oogsten van kinderorganen

oekraiense-rode-kruis-beschuldigd-van-betrokkenheid-bij-het-oogsten-van-kinderorganen

15-06-22 12:43:00,

De Russische Onderzoekscommissie buigt zich over beschuldigingen dat de Oekraïense Rode Kruisvereniging een register bijhoudt van kinderen met “gezonde organen” in de stad Mariupol.

Dit is van groot belang omdat gewapende conflicten en illegale handel in menselijke organen vaak hand in hand gaan. Militaire acties zijn niet alleen bedoeld om geopolitieke problemen op te lossen en te profiteren van de wapenhandel, bericht Kevin Hughes.

Vladimir Taranenko zei dat het Oekraïense Rode Kruis medische dossiers heeft van meer dan 1000 kinderen, waarin hun “gezonde organen” staan aangegeven in plaats van eventuele medische aandoeningen of ingrepen. Hij zei ook dat een deel van het leesmateriaal dat in het kantoor gevonden werd, instructies waren over “hoe wapens te gebruiken, ook in een formaat dat voor kinderen bestemd is.”

Taranenko is de leider van de in Donetsk gevestigde burgerorganisatie “Peoples Retinue,” een vrijwilligersbeweging die de ordehandhaving in de Volksrepubliek Donetsk helpt.

New Eastern Outlook berichtte afgelopen maart dat orgaankopers en transplantatiechirurgen voor de zwarte markt al lang gewone elementen van het militaire landschap zijn geworden, net als huurlingen.

Oekraïne is een zwarte markt in orgaantransplantatie

Podcasters James Bradley en Jeff Brown bespraken onlangs het onderzoek van de laatste naar de laatste beschuldigingen van orgaanoogst. “Jeff heeft diep werk verricht en heeft zich hier dagenlang op voorbereid. Ik heb het artikel dat Jeff mij gestuurd heeft, vertaald uit het Russisch, in mijn hand, en het heet ‘Oekraïne is een zwarte markt in transplantaties,’” zei Bradley.

Rusland kon eindelijk Mariupol binnenkomen en bevrijden, en men vindt allerlei bewijzen, “en we hebben het over orgaanoogst,” zei Brown.

Er zou een uitgebreid onderzoek nodig zijn om gebeurtenissen of beweringen van de afgelopen decennia te bevestigen of te weerleggen, en men kan zich een idee vormen van de geschiedenis betreffende het oogsten van organen in Oekraïne door artikelen te lezen die gepubliceerd zijn door Frontier Post en New Eastern Outlook, afgezien van verschillende bronnen die online beschikbaar zijn.

Volgens gegevens die op het statistische informatieportaal Statista gepubliceerd zijn, staan er momenteel in de Verenigde Staten meer dan 100.000 mensen op de wachtlijst voor orgaantransplantaties, en de meesten van hen wachten op een niertransplantatie. En er is een tekort aan donororganen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: