RubikonNews:ㅤVerloren neutraliteit

rubikonnews:ㅤverloren-neutraliteit

15-06-22 01: 00: 00,

Zwitserland is verscheurd over de kwestie van zijn status als neutrale staat. Terwijl sommige actoren zelfs oproepen tot toetreding tot de NAVO en tot verhoging van het militaire budget, is Christoph Pfluger, een in Zwitserland wonende journalist en uitgever, verontwaardigd dat er nu daadwerkelijk wordt onderhandeld over het opgeven van deze oude traditie.

De huidige stand van zaken, zo wijst hij erop, betekent dat Europa’s oudste democratie een unieke kans heeft om te bemiddelen tussen de strijdende partijen in de huidige, schijnbaar uitzichtloze situatie in Oekraïne. Dit, benadrukt Pfluger, is dringend nodig om een vreedzame oplossing te vinden voor de oorlog in Oekraïne.

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: