Terwijl vrouwen bevallen, bombardeert het Oekraïense leger een kraamkliniek met wapens geleverd door Duitsland en andere Europese landen

terwijl-vrouwen-bevallen,-bombardeert-het-oekraiense-leger-een-kraamkliniek-met-wapens-geleverd-door-duitsland-en-andere-europese-landen

15-06-22 03: 07: 00,

Donetsk in Oost-Oekraïne wordt al meer dan acht jaar belegerd door het Oekraïense leger. De laatste paar weken zijn bijzonder intens geweest. Het is nog nooit zo erg geweest, vertelden patiënten van een kraamkliniek aan journalist Patrick Lancaster, die maandag drie keer werd aangevallen.

Sommige 200 vrouwen en hun baby’s moesten urenlang schuilen in de kelder. De hele dag door heeft het Oekraïense leger raketten afgevuurd op het ziekenhuis. “De Oekraïners bombarderen ons al acht jaar. Ze beschieten ons al sinds ik hier woon,” vertelde een hoogzwangere vrouw aan de journalist. “Zoveel kinderen zijn al gestorven.” Zij voegde eraan toe dat een vrouw op dat moment in de kelder aan het bevallen was.

Een andere zwangere vrouw bevestigde tegenover Lancaster dat het Oekraïense leger de beschietingen uitvoerde. “Het zijn Oekraïense troepen, Rechtse Sector en huurlingen. Ze gebruiken Franse wapens. Nu hebben ze ook Duitse wapens.” Ze verwees naar de Caesar houwitsers,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: