Virus, vaccins, veel winst: EU koopt 110.000 apenpokkenvaccins in – Café Weltschmerz

virus,-vaccins,-veel-winst:-eu-koopt-110.000-apenpokkenvaccins-in-–-cafe-weltschmerz

15-06-22 12:43:00,

De Europese Commissie heeft 110.000 vaccins voor het onlangs gesignaleerde apenpokkenvirus aangeschaft. Dat deed het bij het Deense biotechbedrijf Bavaria Nordic. Van virus naar vaccin, naar grote winsten. De geschiedenis herhaalt zich, maar het de eerste keer dat EU-budget direct wordt ingezet voor de aanschaf van vaccins.

De aanpak van het coronavirus was een zaak voor ieder EU-land op zich. Al was er wel coördinatie, en leek het beleid in verschillende landen (verdacht) veel op elkaar, er waren verschillen tussen de landen. Dat de EU en ook de World Health Organization (WHO) echter aansturen op een centrale aanpak, is de afgelopen twee jaar duidelijk geworden. De voorbereidingen voor een vergaand internationaal Pandemieverdrag van laatstgenoemde organisatie stuiten op weerstand, maar zijn al in een vergevorderd stadium.

Bedrijven die binnen die constellatie contracten ‘voor het algemeen maatschappelijk welzijn’ binnenslepen zijn spekkoper. Neem Bavaria Nordic. Een paar dagen geleden meldde het bedrijf dat de Amerikaanse overheid 500.000 extra JYNNEOS-vaccins besteld heeft. Canada kondigde aan dat het een meerjarig contract heeft afgesloten met de Denen: het zal IMVAMUNE vaccin aanschaffen ter waarde van ongeveer 56 miljoen dollar. Net als in de VS is het middel tegen het variolavirus  (pokken) voorlopig goedgekeurd door de autoriteiten om apenpokken te behandelen.

‘Hier gaan we weer’

‘Hier gaan we weer,’ schrijft iemand op Twitter. Want: ‘Het vaccin is nog niet geautoriseerd voor gebruik tegen de apenpokken, zei de Europese Commissie.’ En: ‘De Europese Commissie is in gesprek om het gebruik van het vaccin tegen apenpokken te versnellen.’ De parallellen met de inzet van corona’vaccins’, die halsoverkop werden ingezet, is voor de Twitteraar klip-en-klaar.

Here we go again
“The vaccine is not authorised yet in the EU against monkeypox, the EU Commission said.”
“The EU drugs regulator is currently in talks with Bavarian Nordic for a speedy approval of the vaccine also against monkeypox, the Commission said”https://t.co/Zsp4aiD3p2

— Genθ± (@GenMindexodus) June 14, 2022

Aandeelhouders

Onderstaande bijdrage van ‘Conspiracy Theory’ op Twitter is voer voor de complotdenkers/compleetdenkers/onderzoekende geesten (streep door wat niet van toepassing is) onder de lezers. ‘Vanguard en Blackrock zijn de grootste aandeelhouders van Bavaria Nordic.’ Niet zo gek voor wie bedenkt dat de investeringsmaatschappijen de grootste aandeelhouders van zo ongeveer alle bedrijven op deze wereld zijn.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: