Waar ligt loyaliteit Young Global Leader van Gennip? Bij de EU, Nederland of het WEF? – Café Weltschmerz

waar-ligt-loyaliteit-young-global-leader-van-gennip?-bij-de-eu,-nederland-of-het-wef?-–-cafe-weltschmerz

15-06-22 09:17:00,

Karien van Gennip opperde gisteren dat Spaanse en Franse jeugdwerklozen in Nederland aan de slag kunnen. Vooral de komst van Franse ‘straatschoffies’ is een schrikbeeld voor velen. Die kritiek wordt gepareerd door een beroep te doen op Europese solidariteit, maar die vlieger gaat niet op: ‘Franse horeca heeft de mensen uit de banlieu zelf veel te hard nodig.’

Van Gennip: ‘In Frankrijk is echt een hoge jeugdwerkloosheid, zeker in de banlieue. Veel hoger dan wij hier kennen. Ik zou mij kunnen voorstellen dat we investeren in die Franse of ook bijvoorbeeld Spaanse schoolverlaters om ze hier in de horeca of de tuinbouw te laten werken. Er werken nu al Spaanse jongeren hier in cafés en restaurants.’

Belangen

Het interview in het AD met de minister van Sociale Zaken deed direct veel stof opwaaien. Lilian Marijnissen, het gezicht van de SP, sprak van ‘een ontzettend slecht en wereldvreemd plan.’ Ze herhaalde het standpunt van haar partij, zoals eerder verwoord door partijgenoot en Tweede Kamerlid Bart van Kent. Een soepel migratiebeleid is niet in het belang van werknemers (arbeiders). Het ‘dient slechts de belangen van de bedrijven en kijkt niet naar de mensen en de samenleving.’

Wat een ontzettend slecht en wereldvreemd plan. De arbeidsinspectie adviseert om te stoppen met de huidige vorm van ongereguleerde arbeidsmigratie, maar dit kabinet dient slechts de belangen van de bedrijven en kijkt niet naar de mensen en de samenleving. https://t.co/9nK62hIYUI

— Lilian Marijnissen (@MarijnissenL) June 14, 2022

Partijen op de rechterflank benadrukken traditioneel gezien eerder het culturele element van het migratievraagstuk. JA21 twittert: ‘Dit is vragen om problemen!’

Werkloze jongeren uit Franse probleemwijken hierheen halen? Dit is vragen om problemen! Een bizar plan van minister Van Gennip! In Nederland zitten 400.000 mensen in de bijstand. Help deze mensen aan een baan! @Eerdmans stelt Kamervragen. #Vragenuurtje pic.twitter.com/YJuRun6coW

— JA21 (@JuisteAntwoord) June 14, 2022

Solidariteit en wensdenken

‘Als wij als één Europa willen functioneren, moeten wij ons ook zorgen maken over de jeugdwerkloosheid in andere Europese landen,’ gaf de CDA-minister aan. Het zou prettig zijn wanneer iedereen in de EU werk had. Als iedereen onder de dertig er zou studeren of werken,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: