De winter komt eraan: het hoofd van het Duitse energieagentschap waarschuwt voor gastekorten, faillissementen en enorme prijsstijgingen die “schokgolven door het land zullen sturen

de-winter-komt-eraan:-het-hoofd-van-het-duitse-energieagentschap-waarschuwt-voor-gastekorten,-faillissementen-en-enorme-prijsstijgingen-die-“schokgolven-door-het-land-zullen-sturen

16-06-22 01: 44: 00,

De inflatie eist nu al haar tol van de Duitse economie, maar de komende winter wordt nu in bijna apocalyptische termen beschreven door een vooraanstaand hoofd van een Duits agentschap.

Een gastekort en hoge prijzen zullen “schokgolven door het land sturen”, waardoor huisbazen de verwarming voor hun huurders zullen uitschakelen en bedrijven op grote schaal failliet zullen gaan, waarschuwde Klaus Müller, het hoofd van de Duitse federale netwerkautoriteit, de regulator voor elektriciteit, gas, telecommunicatie, post en spoorwegen.

In een interview met de Rheinische Post schetste Müller een somber beeld van de crisis: “Het zal schokgolven door het land sturen. Banken zullen hun zaken opvoeren met leningen op afbetaling, en noodlijdende bedrijven zullen failliet gaan.”

Het bureau van Müller, een federaal agentschap binnen het federale ministerie van Economie en Klimaatbescherming, heeft een vogelperspectief op de economische situatie in Duitsland en ook een bijzonder inzicht in de toekomstige ontwikkeling van de economische randvoorwaarden.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: