Dissident One:ㅤDuits openbaar ministerie onderzoekt onafhankelijk journaliste Alina Lipp voor haar blog “Nieuws uit Rusland” – DissidentNL

dissident-one:ㅤduits-openbaar-ministerie-onderzoekt-onafhankelijk-journaliste-alina-lipp-voor-haar-blog-“nieuws-uit-rusland”-–-dissidentnl

16-06-22 05:00:00,

Het Duitse openbaar ministerie heeft een onderzoek geopend tegen de journaliste Alina Lipp, die rechtstreeks vanuit de Donbass verslag uitbrengt. Het hebben van een afwijkende mening is in feite een strafbaar feit in Duitsland, meldt Thomas Röper.

Vrijheid van meningsuiting in Duitsland is op dit moment een belangrijk onderwerp in de Russische media. De reden is dat Alina Lipp, die op haar Telegramkanaal verslag uitbrengt vanuit Rusland en sinds een half jaar ook vanuit de Donbass, in Duitsland het voorwerp is van een strafrechtelijk onderzoek. Indien zij wordt veroordeeld, riskeert zij tot drie jaar gevangenisstraf omdat zij een andere mening heeft over de gebeurtenissen in de Donbass dan de Duitse regering. Tot zover de vrijheid van meningsuiting in Duitsland.

“Goedkeuring van criminele handelingen”: onderzoek tegen Alina Lipp voor haar blog “Nieuws uit Rusland”

Al maandenlang “waarschuwen” sommige media voor de Duitstalige blogster Alina Lipp,

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: