Dissident One:ㅤEU akkoord over verlenging van het digitale EU Covid-certificaat met nog eens 12 maanden – DissidentNL

dissident-one:ㅤeu-akkoord-over-verlenging-van-het-digitale-eu-covid-certificaat-met-nog-eens-12-maanden-–-dissidentnl

16-06-22 04:00:00,

De onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-lidstaten zijn overeengekomen om het kader voor het digitale COVID-certificaat van de EU met nog een jaar te verlengen, tot juni 2023.

Maandagavond hebben de onderhandelingsteams van het Europees Parlement en de Raad van de EU een akkoord bereikt om de regeling voor het digitale EU-certificaat voor COVID (EUDCC) – die op 30 juni afloopt – met nog eens 12 maanden te verlengen. Door het rechtskader met een jaar te verlengen, willen de EU-wetgevers ervoor zorgen dat EU-burgers het recht op vrij verkeer hebben als er een nieuwe zorgwekkende variant opduikt.

Evaluatie na zes maanden

De onderhandelaars zijn overeengekomen dat de lidstaten moeten afzien van het opleggen van bijkomende beperkingen op het vrije verkeer aan houders van een EUDCC. De lidstaten mogen dit alleen doen als dergelijke beperkingen noodzakelijk, evenredig en niet-discriminerend zijn met het oog op de bescherming van de volksgezondheid.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: