Duitsland boos: “Krijg niet genoeg Russisch gas – Rusland: “Ons product, onze regels”

duitsland-boos:-“krijg-niet-genoeg-russisch-gas-–-rusland:-“ons-product,-onze-regels”

16-06-22 04:07:00,

Technische problemen hebben de Russische gasleveranties aan Duitsland beperkt. Maar Duitsland, dat onlangs beslag legde op de eigendommen van het Russische Gazprom in het land, beschuldigt Rusland er nu van het gas om “politieke redenen” tegen te houden.

Sinds de Speciale Operatie van Rusland in Oekraïne heeft Duitsland onder andere contracten met Rusland verbroken voor de geplande Nord Stream 2 gaspijpleiding. Het heeft ook deelgenomen aan zware economische sancties tegen Rusland en beslag gelegd op de tegoeden van het Russische gasbedrijf Gazprom in Duitsland.

De Duitse regering heeft ook verklaard dat zij in de nabije toekomst volledig onafhankelijk wil worden van Russisch gas, ondanks het feit dat zij onlangs een groot deel van haar eigen kernenergie geleidelijk heeft afgeschaft.

Nu beschuldigt het Rusland er echter van dat het om “politieke redenen” te weinig gas levert. Dit nadat een technisch probleem had geleid tot een vermindering van de gasleveringen aan Duitsland met 40%, die volgens Rusland moeilijk op te lossen is omdat er een pompinstallatie nodig is die in Canada is voor reparaties.

Rusland voert verder aan dat de sancties tegen het land het onmogelijk maken om de pompunit te verkrijgen.

“Ik heb het gevoel dat wat gisteren gebeurd is, een politieke beslissing is en geen beslissing die in technische termen gerechtvaardigd kan worden,” zei de links-Groene Duitse minister van Economische Zaken Robert Havbeck op woensdag.

Habeck zei ook dat hij weet dat de “onderhoudswerkzaamheden” niet gesanctioneerd zijn en dat hij de Europese Commissie over deze zaak heeft geraadpleegd. De Groene minister zegt ook dat hij Canada zal vragen of het werkelijk waar is dat Rusland de pomp niet los kan krijgen.

Voorlopig ziet het er echter naar uit dat Duitsland het met 40% minder Russisch gas zal moeten doen dan verwacht.

BBC:

De baas van de Russische staatsgasgigant Gazprom heeft gezegd dat het een geval is van “ons product, onze regels” nadat de onderneming haar leveringen aan Duitsland had gehalveerd.

De Duitse minister van Economie heeft Gazprom ervan beschuldigd dat het de energieprijzen probeert op te drijven door de leveringen sterk te verminderen.

Maar Gazprom zei dat het te wijten was aan de vertraagde terugkeer van apparatuur die door het Duitse Siemens Energy in Canada werd onderhouden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: