Ernstige ontwikkeling in Oekraïne: DPR-leider zegt dat ze naar Lviv zullen marcheren

ernstige-ontwikkeling-in-oekraine:-dpr-leider-zegt-dat-ze-naar-lviv-zullen-marcheren

16-06-22 06:39:00, Klik voor groot (CC BY-SA 3.0) Er heeft zich een zeer ernstige ontwikkeling voorgedaan in verband met de voortdurende vijandelijkheden in Oekraïne. De leider van de Volksrepubliek Donetsk (DPR), Denis Pushilin, zegt dat besloten is om helemaal tot Lviv te vechten; er mag geen “Oekraïne” meer zijn.

Pushilin is de gekozen leider van de nu onafhankelijke Volksrepubliek Donetsk, die vroeger een deelstaat (Oblast) van Oekraïne was. De mensen daar stemden in het jaar 2014, om Oekraïne te verlaten en zich bij Rusland aan te sluiten. Zij deden dit nadat de Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten hadden aangezet tot de gewelddadige omverwerping van de democratisch verkozen president van Oekraïne, Viktor Janoekovitsj, en deze hadden gefinancierd, en in Kiev een marionettenregime hadden geïnstalleerd, dat gunstig was voor het Westen, bericht Hal Turner.

In plaats van Donetsk (en zijn noordelijke buur, Luhansk) toe te staan Oekraïne vreedzaam te verlaten, stuurde Kiev troepen om die twee staten te dwingen in Oekraïne te blijven. De oorlog begon.

Van 2014 tot 2022 werden meer dan veertienduizend (14.000) burgers in Donetsk en Luhansk, door Oekraïense legertroepen gedood. Rusland greep op 24 februari 2022 in, om een einde te maken aan die moordpartijen, en om de Russischtalige bevolking van die twee staten te beschermen, die zich intussen onafhankelijk van Oekraïne hadden verklaard.

Pushilin zegt dat de DPR verder zal oprukken; zij zullen niet stoppen bij de grenzen van de DPR! De Denazificatie van Oekraïne zal doorgaan tot Dnipro, Kiev, en Lviv!

Pushilin hoopt de speciale operatie in Oekraïne tegen het einde van het jaar te kunnen voltooien.

Het hoofd van de DPR gaf een interview aan @rian_ru in de marge van het St. Petersburg Internationaal Economisch Forum (SPIEF). Het voornaamste punt: Oekraïne als staat mag er gewoon niet zijn, in de nabije toekomst.

De levering van nieuwe wapens door het Westen aan Oekraïne heeft volgens Pshilin het besluit afgedwongen dat de troepen van de DPR niet aan de grens van de republiek stoppen.

Het besluit over het referendum over de toetreding van de DPR tot Rusland zal genomen worden na de voltooiing van de speciale operatie.

Pushilin zei ook dat het de bedoeling is om tegen het einde van het jaar ongeveer een miljoen ton vracht via de haven van Mariupol te verschepen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: