Ontmoet de nieuwe baas; Poetin verlegt kritieke koolwaterstoffen naar het Oosten en laat Europa in de kou staan

ontmoet-de-nieuwe-baas;-poetin-verlegt-kritieke-koolwaterstoffen-naar-het-oosten-en-laat-europa-in-de-kou-staan

16-06-22 10:06:00,

“Het afwijzen van Russische energiebronnen betekent dat Europa de regio met de hoogste energiekosten ter wereld zal worden. Dit zal het concurrentievermogen van de Europese industrie, die nu al de concurrentie met bedrijven in andere delen van de wereld aan het verliezen is, ernstig ondermijnen…. Onze westerse collega’s lijken de elementaire wetten van de economie te zijn vergeten, of geven er gewoon de voorkeur aan ze te negeren.” – Vladimir Poetin, President van de Russische Federatie

Dinsdag heeft Rusland aangekondigd de stroom van aardgas naar Duitsland via de Nord Stream pijpleiding met 40% te verminderen, schrijft Mike Whitney. De aankondiging, die werd gedaan door functionarissen van Gazprom, deed een schokgolf door de Europese gasmarkt gaan, waar de prijzen snel naar nieuwe hoogten stegen. In Duitsland – waar de prijzen in de afgelopen drie maanden verdrievoudigd zijn – werd het nieuws met ontzetting begroet. Nu de inflatie al op het hoogste punt in 40 jaar staat, zal deze laatste vermindering van het aanbod de Duitse economie zeker in een recessie storten of erger. Heel Europa voelt nu de gevolgen van de misplaatste sancties van Washington en Brussel tegen Rusland. Hier is meer van de Oil Price website:

“Het Russische Gazprom heeft dinsdag gezegd dat het de levering van aardgas via de Nord Stream pijpleiding aan Duitsland met 40 procent zal beperken ten opzichte van de geplande stromen, vanwege een vertraging in de reparatie van apparatuur… De lagere levering van gas via Nord Stream aan de grootste Europese economie, Duitsland, heeft de Europese gasprijzen met dubbele cijfers doen stijgen…

De Russische gasleveringen aan Europa… zijn al verminderd nadat Oekraïne vorige maand de stromen van Rusland naar Europa stopzette op een van de twee doorvoerpunten, waardoor een derde van het gas dat van Oekraïne naar Europa ging, niet meer geleverd werd.” (“Europe’s Gas Prices Surge 13% As Russia Reduces Nord Stream Flow“, Oil Price)

De Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten hebben Rusland meer sancties opgelegd dan enig ander land in de geschiedenis. Maar de aankondiging van dinsdag helpt om te illustreren wie er werkelijk onder de sancties te lijden heeft en wie niet. Rusland lijdt niet, sterker nog, Rusland lijkt helemaal niet verontrust. Het heeft de aanvallen van Washington kalm terzijde geschoven zoals men een vlieg bij een familiepicknick zou wegwuiven.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: