Polen en Oekraïne

polen-en-oekraine

16-06-22 10: 01: 00,

Op 22. In mei 2022 ontmoetten de presidenten van Polen en Oekraïne, Andrzej Duda en Volodymyr Selenskyj, elkaar in de Verkhovna Rada in Kiev.

door Thierry Meyssan

Polen en Oekraïne hebben een complexe geschiedenis vol bloedbaden aan beide zijden. Maar acht jaar lang hebben ze een blok gevormd tegen Rusland. Na te hebben overwogen Russisch grondgebied te annexeren als Moskou de oorlog verliest, zou Warschau nu Oekraïens grondgebied willen annexeren als Kiev verliest. President Andrzej Duda zou garanties hebben gekregen van zijn ambtgenoot Volodymyr Selenskyj: Als dank voor zijn militaire hulp tegen de Russen kon zijn land Galicië annexeren.

Er zijn geen bergen tussen de Karpaten en de Oeral. Oost-Europa is dan ook een uitgestrekte vlakte waardoorheen vele volkeren zijn gemigreerd en zich soms gevestigd hebben zonder dat enig reliëf de natuurlijke grenzen van hun grondgebied vormde. Polen, Moldavië, Oekraïne, Wit-Rusland, de Baltische staten en het Europese deel van Rusland zijn corridors van doorgang,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: