Wat zou het speculatieve staakt-het-vuren-voorstel van de “grote drie” van de EU kunnen inhouden?

wat-zou-het-speculatieve-staakt-het-vuren-voorstel-van-de-“grote-drie”-van-de-eu-kunnen-inhouden?

16-06-22 02:43:00,

De lezer moet niet de verkeerde indruk krijgen dat wat in deze analyse staat gegarandeerd zal gebeuren, noch dat het het eindspel weergeeft dat de schrijver verkiest. Zij moeten er veeleer aan herinnerd worden dat dit gewoon een scenario-voorspelling is, waarin weliswaar gespeculeerd wordt over de inhoud van wat het staakt-het-vuren-voorstel zou kunnen zijn dat de “Grote Drie” van de EU meegebracht hebben naar Kiev, na sterke hints in die richting van de Mainstream Media in de afgelopen weken en vooral de laatste, schrijft Andrew Korybko.

De “grote drie” arriveren in Kiev

De Franse, Duitse en Italiaanse premiers zijn donderdag in Kiev aangekomen, na een merkbare verschuiving in het door de VS geleide verhaal van de Westerse Mainstream Media (MSM) in de richting van de aan de gang zijnde speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne. De “overwinningsporno” waarin gefantaseerd wordt dat hun cliëntstaat de NAVO proxy oorlog op Rusland via Oekraïne aan het winnen is, is opvallend verdwenen en vervangen door veel realistischer beoordelingen over de op handen zijnde overwinning van Moskou in de strijd om Donbass. Zelensky vreest nu openlijk dat zijn Westerse bondgenoten zijn land onder druk zullen zetten om concessies te doen om een einde te maken aan het conflict, vooral nadat een snelle opeenvolging van gebeurtenissen zijn bezorgdheid alleen maar groter heeft gemaakt.

Geheime onderhandelingen, beschuldigingsspelletjes, & territoriale concessies

Eerst meldde CNN enkele dagen vóór de uitspraken van de Oekraïense leider dat het Westen achter zijn rug reeds de details van een toekomstig staakt-het-vuren aan het uitwerken was. Kort nadat Zelensky zijn bezorgdheid had gedeeld, verweet Biden hem vervolgens dat hij niet had geluisterd naar de Amerikaanse inlichtingen die zogenaamd waarschuwden dat Rusland zich aan het voorbereiden was op zijn speciale operatie, hetgeen impliceert dat de Oekraïense leider en niet de Amerikaan de schuld draagt voor het grondgebied dat hij uiteindelijk gedwongen wordt op te geven. De volgende dag al zei de secretaris-generaal van de NAVO dat Kiev zich moet afvragen hoeveel grondgebied het bereid is af te staan voor vrede, wat eerder deze week gevolgd werd door een opiniestuk in Politico waarin er bij de VS op aangedrongen werd precies dat te onderhandelen.

Het populaire Visegrad 24 Twitter account speculeerde eerder dat de “Grote Drie” van de EU zouden proberen “UA onder druk te zetten om een ‘Minsk 3’ vredesakkoord te aanvaarden,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: