Zelfvermeerderende vaccins boeken vooruitgang. Wat kan er misgaan?

zelfvermeerderende-vaccins-boeken-vooruitgang.-wat-kan-er-misgaan?

16-06-22 11: 00,

Naarmate de technologie van zelfverspreidende vaccins voortschrijdt, zou een dialoog over de risico’s ervan moeten volgen

Wetenschappers in Schotland hebben onlangs het laatste stukje literatuur gepubliceerd over de zoektocht naar zelfverspreidende vaccins, d.w.z. vaccins die zich als een ziekte door dierpopulaties zouden kunnen verspreiden, maar in plaats van ziekte immuniteit verspreiden. In een nieuw artikel hebben onderzoekster Megan Griffiths van de Universiteit van Glasgow en haar collega’s een herpesvirus geïdentificeerd dat zou kunnen worden gebruikt als een virale vector voor de verspreiding van een vaccin tegen hondsdolheid onder Zuid-Amerikaanse vampiervleermuizen. Het herpesvirus dat Griffiths beschreef, kan onderzoekers helpen een belangrijke hindernis te overwinnen bij de ontwikkeling van een zichzelf voortplantend vaccin: Een reeds bestaande immuniteit tegen een virale vector die voor een vaccin wordt gebruikt, veroorzaakt door een eerdere infectie met het virus of een verwante stam, kan de verspreiding van het vaccin verhinderen. Griffiths’ team bestudeerde een herpesvirus,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: