Dissident One:ㅤChina lanceert derde vliegdekschip, genoemd naar provincie tegenover Taiwan – DissidentNL

dissident-one:ㅤchina-lanceert-derde-vliegdekschip,-genoemd-naar-provincie-tegenover-taiwan-–-dissidentnl

17-06-22 01:30:00,

China heeft vrijdag zijn derde vliegdekschip te water gelaten, de Fujian, genoemd naar de provincie tegenover het door zichzelf geregeerde Taiwan, waarmee het een intentieverklaring afgeeft aan zijn rivalen in het kader van de modernisering van zijn leger, aldus Reuters.

President Xi Jinping heeft van de revisie van ’s werelds grootste strijdkrachten een centraal onderdeel van zijn agenda gemaakt en streeft ernaar zijn macht tot ver buiten China’s kusten uit te breiden, hoewel de regering zegt dat het geen vijandige bedoelingen heeft.

Champagne, kleurrijke linten, waterkanonnen en rook werden ingezet om de lancering en officiële naamgeving van het vliegdekschip te vieren tijdens een ceremonie op de Jiangnan scheepswerf in Shanghai, meldden de staatsmedia.

Tientallen marinepersoneelsleden stonden in een rij voor het schip en zongen het volkslied tijdens de ceremonie, die werd bijgewoond door hoge ambtenaren, waaronder Xu Qiliang,

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: