Dissident One:ㅤSerieuze ontwikkeling in Oekraïne: DPR-leider zegt te zullen opmarcheren naar Lviv – DissidentNL

dissident-one:ㅤserieuze-ontwikkeling-in-oekraine:-dpr-leider-zegt-te-zullen-opmarcheren-naar-lviv-–-dissidentnl

17-06-22 12:39:00,

Er heeft zich een zeer ernstige ontwikkeling voorgedaan met betrekking tot de voortdurende vijandelijkheden in Oekraïne. De leider van de Donetsk Volksrepubliek (DPR), Denis Pushilin (boven), zegt dat besloten is om tot Lviv te vechten; er zal misschien geen “Oekraïne” meer zijn.

Pushilin is de gekozen leider van de nu onafhankelijke Volksrepubliek Donetsk, die vroeger een deelstaat (Oblast) van Oekraïne was. De mensen daar stemden in 2014 om Oekraïne te verlaten en zich bij Rusland aan te sluiten. Zij deden dit nadat de Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten de democratisch verkozen president van Oekraïne, Viktor Janoekovitsj, hadden aangezet tot de gewelddadige omverwerping ervan en een marionettenregime in Kiev hadden geïnstalleerd dat gunstig was voor het Westen, meldt Hal Turner.

In plaats van Donetsk (en zijn noordelijke buur, Luhansk) toe te staan Oekraïne vreedzaam te verlaten, stuurde Kiev troepen om deze twee staten te dwingen in Oekraïne te blijven.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: