Duits hoofd energiebeheer waarschuwt voor gastekorten, faillissementen, enorme prijsstijgingen die “schokgolven door het hele land” zullen veroorzaken

duits-hoofd-energiebeheer-waarschuwt-voor-gastekorten,-faillissementen,-enorme-prijsstijgingen-die-“schokgolven-door-het-hele-land”-zullen-veroorzaken

17-06-22 12:34:00,

Een tekort aan gas en hoge prijzen zullen “schokgolven door het land doen gaan,” waardoor verhuurders de verwarming voor hun huurders zullen afsluiten en bedrijven op grote schaal failliet zullen gaan, waarschuwt Klaus Müller, het hoofd van de Bundesnetzagentur van Duitsland, de regelgevende instantie voor de markten van elektriciteit, gas, telecommunicatie, postdiensten en spoorwegen, bericht Zerohedge.com.

Müller schetst een somber beeld van de crisis in een interview met de Duitse krant Rheinische Post, en zegt dat deze “schokgolven door het hele land zal zenden. Banken zullen hun zaken opvoeren met leningen op afbetaling, en noodlijdende bedrijven zullen in insolventie vervallen.”

Müllers bureau, dat een federaal agentschap is binnen het Bondsministerie van Economische Zaken en Klimaatactie, heeft een vogelperspectief op de economische situatie in Duitsland en ook een speciaal inzicht in hoe de economische omstandigheden zich in de toekomst zullen ontwikkelen.

Müller zegt dat hij verwacht dat de gasprijzen zullen blijven stijgen, met als gevolg een hogere inflatie die veel verder gaat dan energie. Hij waarschuwt ook dat er in de winter een dramatisch gebrek aan gas zal zijn, wat ertoe zou kunnen leiden dat verhuurders de verwarming lager zetten om op energie te besparen. De Duitsers kunnen dan weer te kampen krijgen met koudere appartementen.

In een teken dat de Duitse regering werkt in de veronderstelling dat er in de winter een potentiële crisis zou kunnen ontstaan, wordt er reeds gesproken over een mogelijke verlaging van de verwarmingseisen voor verhuurders.

“In de huurwet is bepaald dat de verhuurder het verwarmingssysteem tijdens de stookperiode zo moet instellen dat de minimumtemperatuur tussen 20 en 22 graden Celsius valt. De regering zou de verwarmingseisen voor verhuurders tijdelijk kunnen verlagen. Wij zijn daarover in gesprek met politici,” zei Müller.

De regering heeft al druk uitgeoefend op bedrijven en burgers om hun energieverbruik te verminderen, maar die druk kan in de toekomst komen in de vorm van nieuwe wetten en voorschriften, waarbij Müller opriep om meer druk uit te oefenen om gas te besparen. Hoewel Duitsland heeft aangedrongen op een algemeen verbod op de invoer van Russische olie, is het land sterk afhankelijk van aardgas uit Rusland. Als Rusland in de kritieke wintermaanden het gas zou afsnijden of zelfs de leveringen zou beperken, zou dat tot kritieke schade voor de Duitse economie kunnen leiden,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: