Genetisch gemodificeerde kippen om hun eigen kuikens te doden

genetisch-gemodificeerde-kippen-om-hun-eigen-kuikens-te-doden

17-06-22 11: 55: 00,

  • Elk jaar worden wereldwijd meer dan 6 miljard mannelijke kuikens gedood, waarvan tot 300 miljoen in de VS, als onderdeel van de geïndustrialiseerde eierindustrie.
  • Een team van Israëlische wetenschappers heeft octrooi aangevraagd op een concept waarbij kippen genetisch zo worden gemanipuleerd dat zij aan mannelijke embryo’s een dodelijk gen doorgeven dat hen uitschakelt voordat zij uit het ei komen.
  • Zodra de eitjes zijn gelegd, wordt blauw licht gebruikt om het letaliteitsgen te activeren en alle mannelijke embryo’s in het ei of in de eicel te doden.
  • Dit wordt waarschijnlijk voorgesteld als een “humane” aanpak, maar houdt aanzienlijke risico’s in, ook voor de kip, aangezien het letaliteitsgen waarschijnlijk zeer toxische eiwitten zal produceren die de kip ziek kunnen maken.
  • De Europese Commissie heeft verklaard dat dergelijke genetisch gemodificeerde kippen en hun eieren niet als genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) zullen worden geclassificeerd en bijgevolg niet onder de EU-wetgeving inzake GGO’s zullen vallen.

Een van de wreedheden van de geïndustrialiseerde landbouw is het doden van mannelijke kuikens door de eierindustrie.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: