Het overaanbod van mRNA-vaccins in Europa begint een probleem te worden, waardoor de EU zich genoodzaakt ziet veranderingen door te voeren: Pfizer dringt aan op betalingen

het-overaanbod-van-mrna-vaccins-in-europa-begint-een-probleem-te-worden,-waardoor-de-eu-zich-genoodzaakt-ziet-veranderingen-door-te-voeren:-pfizer-dringt-aan-op-betalingen

17-06-22 05: 45: 00,

In april probeerde Polen zich terug te trekken uit het contract met Pfizer voor de levering van het mRNA-vaccin Covid-19 van het bedrijf. Het land beriep zich op een contractuele overmachtsclausule en beweerde dat de oorlog in Oekraïne, de toevloed van vluchtelingen en de verbeterde pandemische situatie in het land betekenden dat er minder behoefte was aan het vaccin. Om deze redenen tracht Polen zich te onttrekken aan zijn contractuele verplichtingen jegens het farmaceutische bedrijf. De enige verklaring van Pfizer voor de situatie was dat zij een overeenkomst hadden bereikt met de Europese Commissie om het COVID-vaccin 19 aan de lidstaten van de EU te leveren. De EU koos in feite de kant van Pfizer en beloofde “de zaken te regelen”. Nu lijkt het erop dat de tijden veranderd zijn. Het overschot aan vaccins lijkt een wereldwijd probleem te worden.

De Europese Unie dringt bij Pfizer aan op verdere vertragingen in de levering.

Vorige maand gingen Pfizer en zijn Europese partner BioNTech akkoord met het verzoek van de EU.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: