Lees dit niet als u gevaccineerd bent

lees-dit-niet-als-u-gevaccineerd-bent

17-06-22 06:00:00,

mRNA Covid-vaccins bieden reeds na een paar maanden na een booster-prik in wezen geen bescherming tegen Omicron, volgens een belangrijke nieuwe studie van Britse onderzoekers.

Zowel antilichamen als T-cel bescherming zijn bijna onbestaande, ontdekten de wetenschappers, schrijft Alex Berenson.

Een nog zorgwekkender ontwikkeling is dat wanneer gevaccineerde maar voorheen niet geïnfecteerde mensen doorbraakinfecties met Omicron oplopen, hun T-cel respons getekend is ten opzichte van vroegere versies van Sars-Cov-2 – niet ten opzichte van de Omicron variant die hen werkelijk geïnfecteerd heeft.

Met andere woorden, de mRNA injecties lijken het immuunsysteem van de mensen die ze krijgen permanent op het verkeerde been te zetten en te leiden tot de aanmaak van T-cellen die varianten aanvallen die niet meer bestaan – ook al zijn ze nooit met die varianten geïnfecteerd geweest.

De T-cel problemen zijn bijzonder verrassend en zorgwekkend.

Terwijl antilichamen de eerste verdedigingslinie tegen infectie vormen en het virus uit de bloedbaan trachten te verwijderen, zijn T-cellen de cruciale tweede linie. Zij vallen geïnfecteerde cellen aan en vernietigen ze, en werken ook samen met andere delen van het immuunsysteem om later meer en beter gerichte antilichamen te produceren.

Voorstanders van vaccins hebben eindeloos beweerd dat door mRNA gegenereerde T-cellen helpen voorkomen dat mensen ernstig ziek worden door Covid, zelfs nadat de bescherming tegen infectie door antilichamen in de eerste lijn verdwenen is.

Deze studie suggereert dat die veronderstelde bescherming een mythe kan zijn, en dat de lage sterftecijfers door Omicron gewoon het resultaat zijn van het algemene gebrek aan virulentie van Omicron bij zowel gevaccineerde als ongevaccineerde mensen.

De studie levert ook extra bewijs dat de manier waarop de mRNA-prikken werken, gevaccineerde mensen na verloop van tijd nog kwetsbaarder kan maken voor infectie en herinfectie.

De prikken zorgen ervoor dat mensen één type antilichamen tegen het coronavirus maken. Maar de studie suggereert dat het vermogen van het immuunsysteem om het virus te verslaan ook afhangt van andere antilichamen – en de injecties belemmeren de productie van die antilichamen.

Wetenschappers hebben niet graag toegegeven, laat staan gesproken, over de potentiële problemen op lange termijn die de onderdrukking door mRNA-vaccins van de productie van brede antilichamen kan veroorzaken.

In dit geval waren de auteurs echter bezorgd genoeg om de kwestie te erkennen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: