Massale deserties in Oekraïne

massale-deserties-in-oekraine

,

De verliezen van het Oekraïense leger zijn plotseling toegenomen na de val van Mariupol en de strategische verandering van het Russische leger. Moskou is niet langer begaan met de vernietiging van de Oekraïense wapenvoorraden, maar met de bevrijding van Novorossia (Zuid-Oekraïne).

– Op 8 juni 2022 maakte de Oekraïense minister van Defensie, Oleksii Reznikov, voor het eerst een schatting van de verliezen van zijn leger: 100 doden per dag en 500 gewonden.

– Op 9 juni heeft een adjudant van de Oekraïense president, Mykhaylo Podolyak, voor de BBC de verliezen op tussen de 100 en 200 man per dag geschat [1].

– Op 10 juni ondertekende de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een decreet dat de mobilisatie van jonge mannen vanaf 18 jaar toestaat.

– Volgens Britse inlichtingendiensten, geciteerd door The Independent, is de verhouding van de strijdkrachten tussen het Oekraïense en het Russische leger 1:20 voor artillerie en 1:40 voor munitie [2].

– In Oekraïne ontwikkelt zich een beweging van burgerlijke ongehoorzaamheid. Jonge dienstplichtigen, zonder ervaring of opleiding, weigeren te sterven voor president Zelensky.

– De 50 staten van de Contactgroep Oekraïne zullen op 15 juni in Brussel bijeenkomen onder voorzitterschap van de Amerikaanse minister van Defensie, generaal Lloyd J. Austin III. Zij zullen proberen een manier te vinden om het bloeden te stoppen [3].

Vertaling
openbaararchief.nl
Blijf in contact Volg ons op sociale netwerken Subscribe to weekly newsletter

[1] «Ukrainian casualties: Kyiv losing up to 200 troops a day – Zelensky aide», BBC, June 10, 2022.

[2] «Revealed: Ukraine forces outgunned up to 40 to 1. Intelligence report warns soldiers are deserting eastern front», Kim Sengupta, The Independent, June 9, 2022.

[3] «Austin to Host Ukraine Contact Group Meeting in Brussels», Jim Garamone, US Department of Defence, June 14, 2022.

 » Lees verder op VoltaireNet.org

%d bloggers liken dit: