Selenskyj regering beveelt de vernietiging van 100 miljoen boeken

selenskyj-regering-beveelt-de-vernietiging-van-100-miljoen-boeken

17-06-22 09: 58: 00,

Am 19. In mei 2022 heeft het Oekraïense ministerie van Cultuur en Informatiebeleid het Oekraïense Boekinstituut opgedragen alle in Rusland uitgegeven, in het Russisch uitgegeven of uit het Russisch vertaalde werken te vernietigen.

Volgens de directeur van het Boekinstituut en voormalig voorzitter van het Uitgeversforum, Oleksandra Koval (foto), is het de bedoeling ten minste 100 miljoen boeken te vernietigen die kwaad in de zin hebben. Sommige werken worden door universiteitsbibliotheken bewaard om te worden bestudeerd door onderzoekers naar de oorsprong van het kwaad.

Dit autodafé geldt voor alle klassiekers van de Russische literatuur, van Alexander Poesjkin tot Leo Tolstoj en Fjodor Dostojevski.

Deze informatie werd gemaskeerd door de voormalige Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Carl Bildt, die op 21. May (sindsdien ingetrokken) plaatste een bericht op Twitter waarin hij Rusland beschuldigde van het verbranden van Oekraïense boeken; gewoon een valse insinuatie.

Uit deze gebeurtenissen kunnen twee lessen worden getrokken:

Een dergelijke vernietiging van boeken was sinds de Tweede Wereldoorlog en de nazi-autodafés niet meer voorgekomen.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: