Tagesschau geeft “fout” toe, maar kijkers komen er niets over te weten

tagesschau-geeft-“fout”-toe,-maar-kijkers-komen-er-niets-over-te-weten

17-06-22 03: 43: 00,

Enkele dagen geleden loog de Tagesschau opzettelijk in een bericht over beschietingen in Donetsk. De shitstorm moet groot zijn geweest, nu heeft de Tagesschau een “fout” toegegeven, goed verborgen.

Op 13. Juni, Donetsk lag onder zwaar vuur van het Oekraïense leger. Op die dag vuurde het Oekraïense leger een honderdtal raketten uit meervoudige raketwerpers en tientallen houwitsergranaten van NAVO-kaliber 155 mm af op Donetsk . Woonwijken, een markt, een ziekenhuis, een kraamkliniek, winkels, een werkplaats voor auto’s en bussen en een machinewerkplaats werden getroffen, waarbij vijf mensen omkwamen, onder wie een 11-jarig kind, en 43 mensen gewond raakten. Overigens gaan de beschietingen onverminderd door; vandaag viel als gevolg van de beschietingen de elektriciteit uit in meer dan 40.000 flats in Donetsk.

Tagesschau op 13. Juni op het 20uur journaal berichtte over de beschietingen en zei dat een markt in Donetsk door Russische beschietingen was getroffen. Duitse kijkers kwamen niets meer te weten over de beschietingen De door Oekraïense beschietingen beschadigde kraamkliniek in Donetsk werd door de Tagesschau met geen woord genoemd – in tegenstelling tot de mediahype over de kraamkliniek in Mariupol die begin maart zou zijn beschadigd door Russische beschietingen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: