WIE verandert de naam van “apenpokken”… gaat het echt om racisme?

wie-verandert-de-naam-van-“apenpokken”…-gaat-het-echt-om-racisme?

17-06-22 10: 02: 00,

Gisteren heeft Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), aangekondigd dat de WHO de naam van het monkeypoxvirus officieel zal wijzigen.

Dit besluit zou zijn genomen vanwege het “stigma” en de “discriminatie” die door de huidige “onjuiste” naam worden veroorzaakt.

Ik weet niet hoe “monkeypoxvirus” een onjuiste naam kan zijn voor een virus dat vermoedelijk bij apen voorkomt en vermoedelijk pokken veroorzaakt, maar dat is de bewering van de “deskundigen” die vorige week in dit verslag opriepen tot een “dringende naamsverandering”.

In de context van de huidige wereldwijde uitbraak is het niet alleen onnauwkeurig, maar ook discriminerend en stigmatiserend om het virus en de naam ervan te blijven aanduiden als een Afrikaans virus.

Natuurlijk, zoals altijd met mainstream nieuws, ligt het probleem hier in hun eigen onderling tegenstrijdige verhalen/agenda’s.

Want volgens het officiële verslag, komt het virus eigenlijk uit Afrika, waar het endemisch is in sommige West-Afrikaanse landen.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: