Dissident One:ㅤDuitse energie-chef waarschuwt voor gastekorten, faillissementen, enorme prijsstijgingen die “schokgolven door het land” zullen zenden – DissidentNL

dissident-one:ㅤduitse-energie-chef-waarschuwt-voor-gastekorten,-faillissementen,-enorme-prijsstijgingen-die-“schokgolven-door-het-land”-zullen-zenden-–-dissidentnl

18-06-22 08:00:00,

Een tekort aan gas en hoge prijzen zullen “schokgolven door het land” sturen, wat ertoe zal leiden dat verhuurders de verwarming voor hun huurders afsluiten en dat bedrijven op grote schaal failliet zullen gaan, waarschuwde Klaus Müller, het hoofd van de Duitse Bundesnetzagentur, de regelgevende instantie voor elektriciteit, gas, telecommunicatie, postdiensten en spoorwegmarkten.

Müller schetst een somber beeld van de crisis in een interview met de Duitse krant Rheinische Post, en zegt dat het “schokgolven door het hele land zal sturen. Banken zullen hun zaken opvoeren met leningen op afbetaling, en noodlijdende bedrijven zullen insolvabel worden”, meldt John Cody.

Müllers bureau, dat een federaal agentschap is binnen het federale ministerie van Economische Zaken en Klimaatactie, heeft een vogelperspectief op de economische situatie in Duitsland en ook een speciaal inzicht in hoe de economische omstandigheden zich in de toekomst zullen ontwikkelen.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: