Dissident One:ㅤZelenski verbiedt meer Oekraïense oppositiepartijen – DissidentNL

dissident-one:ㅤzelenski-verbiedt-meer-oekraiense-oppositiepartijen-–-dissidentnl

18-06-22 07:00:00,

Nog twee politieke bewegingen, de Linkse Oppositie en de Partij van Shariy, zijn door een Oekraïense rechtbank verboden. Beide kwamen voor op een lijst van elf politieke groeperingen die in maart door de Oekraïense Veiligheidsraad waren geschorst. De bekendmaking van donderdag brengt het totale aantal verboden partijen op negen, meldt RT.

Het regime van Volodomyr Zelensky heeft de grootste oppositiegroepering van het land, Oppositieplatform – Voor het Leven, al buiten de wet gesteld.

Volgens vonnissen van het Achtste Administratieve Hof van Beroep in de westelijke stad Lviv zijn alle activiteiten van de Linkse Oppositie en de Partij van Shariy verboden, en zullen “fondsen en andere activa” worden genationaliseerd.

Zoals minister van Justitie Denis Malyuska verklaarde, voegen de twee zich bij andere verboden “pro-Russische” partijen, waarvan de activiteiten gericht zouden zijn op “ondermijning van de soevereiniteit” van Oekraïne.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: