Russen nemen Amerikaanse huurlingen gevangen in Donbass

russen-nemen-amerikaanse-huurlingen-gevangen-in-donbass

18-06-22 08:01:00, Van links: Grady Kurpasi, Alex Drueke, Andy Tai Ngoc Huynh.  Terwijl de situatie in Donbass (Oost-Oekraïne) verslechtert voor de Oekraïense strijdkrachten, en er nu berichten uit Kiev lekken dat Oekraïne 1000 manschappen per dag verliest, heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken in wezen toegegeven dat er Amerikaanse huurlingen gevangengenomen zijn door Russische strijdkrachten in het land.

“Ik ben op de hoogte gebracht. We weten niet waar ze zijn,” vertelde president Biden vrijdag aan verslaggevers in het Witte Huis over twee Amerikanen die namens Oekraïne tegen Russische troepen hadden gevochten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken identificeerde vanaf donderdag Alexander John-Robert Drueke, 39, uit Tuscaloosa, Alabama en Andy Tai Ngoc Huynh, 27, uit Hartselle, Alabama als momenteel “vermist” van het slagveld, nadat Russische berichten in de sociale media hadden gezegd dat zij gevangen genomen waren door pro-Kremlin troepen. Maar nu is er een derde als vermist opgegeven in het door oorlog verscheurde land, bericht Zerohedge.com.

“Ik wil het nog eens herhalen: Amerikanen moeten nu niet naar Oekraïne gaan,” benadrukte Biden, ondanks het feit dat in het begin van de oorlog sommige Westerse functionarissen en VS-bondgenoten, vooral het VK, Westerlingen die zich bij het vrijwillige vreemdelingenlegioen van Oekraïne aansloten, juist leken aan te moedigen.

Admin-functionarissen zeggen dat zij de situatie op de voet blijven volgen. Indien hun gevangenneming door het Russische leger bevestigd wordt, zou dit het eerste bekende geval zijn dat Amerikaanse huurlingen door Rusland in gevangenschap zijn genomen, waardoor de inzet en de spanningen tussen Washington en Moskou aanzienlijk zouden toenemen.

Vrijdag werd ook bekend dat een derde Amerikaanse militair, een hoog gedecoreerde veteraan van de mariniers, vermist zou kunnen zijn op het slagveld in Oekraïne, mogelijk ook in Russische gevangenschap genomen:

Woordvoerder Ned Price van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vertelde verslaggevers donderdag dat de regering-Biden op de hoogte is van een derde Amerikaan die mogelijk vermist is in Oekraïne. CNN identificeerde die Amerikaan vervolgens als Grady Kurpasi, een veteraan van de Amerikaanse mariniers, onder vermelding van zijn vrouw.

Onder de duizenden buitenlandse huurlingen, de meesten uit het Westen, die naar Oekraïne zijn gereisd om voor dat land te vechten, worden er minstens honderden geacht Amerikaanse staatsburgers te zijn.

Over het lot of de verblijfplaats van de drie Amerikanen is nog weinig bekend,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: