The Saker: Oekraïense regering wil boeken massaal verbieden

the-saker:-oekraiense-regering-wil-boeken-massaal-verbieden

17-06-22 10: 37: 00,

By David Walsh

https://www.wsws.org/en/articles/2022/06/15/ooyj-j15.html

In een interview met het in Kiev gevestigde persbureau Interfax eind mei schatte Oleksandra Koval, directeur van het Oekraïense Boekinstituut (UBI), dat meer dan 100 miljoen exemplaren van “propagandaboeken”, waaronder Russische klassiekers, uit Oekraïense openbare bibliotheken moesten worden verwijderd.

Het UBI is volgens zijn eigen website “een overheidsinstantie, die deel uitmaakt van het ministerie van Cultuur en Informatiebeleid van Oekraïne” Het instituut heeft tot taak het regeringsbeleid “op het gebied van het uitgeven van boeken vorm te geven, het lezen van boeken in Oekraïne te bevorderen, de boekindustrie te ondersteunen, vertalingen te stimuleren en de Oekraïense literatuur in het buitenland te populariseren.”

Koval legde in de loop van haar interview uit dat ze hoopte dat de eerste fase van de zuivering, het verwijderen van “de ideologisch schadelijke literatuur gepubliceerd in de Sovjettijd … waarvan er zo veel is, evenals de Russische literatuur met anti-Oekraïense inhoud,” tegen het einde van het jaar voltooid zou zijn.

” Lees verder op site The Saker

%d bloggers liken dit: