Zal Oekraïne het nieuwe Israël worden?

zal-oekraine-het-nieuwe-israel-worden?

18-06-22 07:01:00,

Noem het een samenzweringstheorie als u wilt, maar ik heb op meer dan één plek gelezen dat de verborgen agenda van de VS in Oekraïne is om een nieuw thuisland te scheppen voor mensen uit Israël die daarheen willen migreren om weg te komen uit wat steeds meer een mislukte staat wordt die op instorten afstevent, schrijft Richard C. Cook.

Het is gemakkelijk om deze theorie belachelijk te maken, maar ik denk dat er wel iets in zit.

Israël lijkt inderdaad meer en meer op een mislukte staat. Het bestaat uit een handvol Joodse mensen – minder dan negen miljoen – die zich vastklampen aan een droog en onherbergzaam stuk rots en zand aan de oostkust van de Middellandse Zee, waar zij geïsoleerd zijn te midden van een enorme menselijke oceaan van moslimbevolkingen en culturen.

Ik zeg dit niet als iemand die antisemitisch is of een tegenstander van Israël. Ik ben tegen niemand en ik ben geen tegenstander van een volk, een etnische groep of een natie. In feite leef ik enorm mee met iedereen die verstrikt is geraakt in de absurditeiten en het geweld van het leven in de wereld van vandaag.

Maar laten we realistisch zijn. Kijk naar de huidige toestand van Israël. Maar eerst even een stapje terug. Het is een algemeen aanvaarde overtuiging dat de Britten oorspronkelijk akkoord gingen met het aanwijzen van Palestina als toekomstig thuisland voor het Joodse volk, als een poging om een pro-westers bruggenhoofd te vestigen in een regio die rijk was aan minerale rijkdommen. Spoel bijna een eeuw vooruit naar de oorlog van de VS tegen het terrorisme, die jammerlijk mislukt is. Dit was een campagne die duidelijk bedoeld was om Israël te assisteren bij zijn opkomst als een leidende regionale macht binnen het Midden-Oosten, of misschien zelfs een wereldmacht. Of in ieder geval om te voorkomen dat het uiteindelijk door vijanden van alle kanten zou worden weggevaagd.

Kijk maar naar het aantal naties dat de War on Terror moest uitschakelen. Volgens de Amerikaanse Generaal Wesley Clark, de Amerikaanse held van de bombardementen op Servië aan het eind van de jaren ’90, zou de inventaris van naties die aan een pro-VS regimeverandering onderworpen moesten worden, bestaan uit, Afghanistan toen al bezet, Irak, Syrië, Libanon,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: