De Russen hebben nu de mogelijkheid om een ongecontroleerde crash in Europa te veroorzaken, en dat is niet wat Davos van plan was

de-russen-hebben-nu-de-mogelijkheid-om-een-ongecontroleerde-crash-in-europa-te-veroorzaken,-en-dat-is-niet-wat-davos-van-plan-was

19-06-22 04:04:00,

Sommige mensen met kennis van zaken, waaronder blijkbaar ook de Paus, beginnen te vermoeden dat er misschien meer aan de hand is in de wereld dan alleen de oorlog in de Oekraïne. Zij zeggen dat de Derde Wereldoorlog al begonnen is en dat het vanaf nu alleen maar erger zal worden. Dit kan moeilijk te bepalen zijn, terwijl wij zelf deelnemen aan de zich ontvouwende gebeurtenissen en niet het voordeel van het historisch perspectief hebben. Het is te betwijfelen dat de mensen in 1939 beseften dat zij voor het begin van een groot wereldwijd conflict stonden, hoewel sommigen het misschien vermoed hebben, schrijft Gaius Baltar.

De huidige wereldsituatie is in vele opzichten als een reusachtige legpuzzel, waarbij het grote publiek maar een heel klein stukje van het complete plaatje ziet. De meesten beseffen niet eens dat er meer stukjes kunnen zijn en stellen niet eens deze eenvoudige vragen: waarom gebeurt dit allemaal en waarom gebeurt het nu?

De dingen zijn ingewikkelder dan de meeste mensen beseffen. Wat zij zien is de boze tovenaar Vladimir Saruman Poetin die met zijn orkenleger het onschuldige Oekraïne binnenvalt – zonder enige reden. Dat is op zijn zachtst gezegd een simplistische visie, want niets gebeurt zonder reden. Laten we de zaken eens relativeren en kijken wat er werkelijk aan de hand is – en waarom de wereld voor onze ogen krankzinnig wordt. Laten we eens kijken waar de Derde Wereldoorlog over gaat.

De snelkookpan

Het Westen (dat we hier kunnen definiëren als de VS en de EU en nog een paar) houdt de hele wereld al tientallen jaren onder druk. Dat geldt niet alleen voor landen buiten het Westen, maar ook voor Westerse landen die afdwaalden van de dictaten van de heersers van het Westen. Over deze druk is veel gediscussieerd en er zijn allerlei motieven aan ten grondslag gelegd, waaronder neokolonialisme, gedwongen financiële hegemonie, enzovoort. Interessant is, vooral gedurende de laatste 20 jaar, welke landen onder druk zijn gezet en wat zij niet gemeen hebben.

Onder de onder druk gezette landen vinden we Rusland, China, Cuba, Venezuela, Libië, Syrië, Servië, Thailand, en Iran, om er maar een paar te noemen. Er zijn ook recentelijk landen bijgekomen, waaronder India en Hongarije. Om te begrijpen waarom zij onder druk zijn gezet,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: