Dissident One:ㅤEU zal tegen 2025 100.000 ton aan afval van windmolenwieken produceren – DissidentNL

dissident-one:ㅤeu-zal-tegen-2025-100.000-ton-aan-afval-van-windmolenwieken-produceren-–-dissidentnl

19-06-22 01:51:00,

Amerika begraaft ze, en ook Europa zal tegen 2025 een afvalberg hebben van niet minder dan 100.000 ton niet-recycleerbare windmolenwieken. Op de sociale media circuleren de laatste dagen foto’s van begraven windmolenwieken, meldt Free West Media.

“Het is dringend tijd voor een oplossing”, zegt Linde De Vriese van onderzoekscentrum Siris op de Belgische radio.

Binnen enkele jaren zullen de eerste wieken in Europa aan vervanging toe zijn. De Vriese verwacht de piek rond 2040. “Dat zal nog 20 jaar duren, maar nu is het moment om na te denken over mogelijke oplossingen, want die hebben we nog niet.”

Bioloog Richard Steenvoorden reageerde: “Stop met het bouwen van windmolens en begin nu met gewone kerncentrales, en zet later in op thorium. Zo zorgen we voor een energiezekere toekomst. Stop vervuiling door het sprookje van ‘duurzame energie’ en bespaar op afval en landgebruik.”

Burgemeester en Tweede Kamerlid (N-VA) Sophie De Wit onderstreepte de schaduwzijde van groen gaan: “Net als zonnepanelen zorgen windmolens uiteindelijk voor een grote afvalberg.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: