Dissident One:ㅤMeer olie op het vuur – Litouwen blokkeert spoorvervoer naar Russische enclave Kaliningrad – DissidentNL

dissident-one:ㅤmeer-olie-op-het-vuur-–-litouwen-blokkeert-spoorvervoer-naar-russische-enclave-kaliningrad-–-dissidentnl

19-06-22 03:04:00,

Litouwen heeft de Russische regio Kaliningrad verteld dat het de import en export van een groot aantal goederen per spoor zal blokkeren vanwege de westerse sancties, zei de regionale gouverneur op vrijdag, aldus Reuters.

De regio – de thuisbasis van de Russische Baltische Vloot en een stationering locatie voor Iskander raketten – is ingeklemd aan de Baltische kust tussen Litouwen en Polen, beide NAVO leden, en heeft geen landsgrens met Rusland.

Gouverneur Anton Alikhanov zei dat de maatregel 40 tot 50 procent van de producten zou treffen die via Litouwen in Rusland worden ingevoerd of uit Rusland worden uitgevoerd.

“Wij beschouwen dit als een zeer ernstige schending … van het recht op vrije doorvoer naar en vanuit de regio Kaliningrad,” zei hij in een online videoboodschap, en hij voegde eraan toe dat de autoriteiten erop zouden aandringen dat de maatregelen zouden worden opgeheven.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: