In het reine komen met het Corona-verleden – Anthroblog

19-06-22 07: 43: 00,

Zuletzt aktualisiert am 19. June 2022.

Het in het reine komen met Corona’s verleden heeft op weinig sympathie van politici kunnen rekenen, ook al is dat wettelijk verplicht. Er dreigt een verdere traumatisering van de samenleving en een verder verlies van humane en democratische inhoud.

Een gastartikel van Bernd Schoepe

Die Aufarbeitung der Corona-Vergangenheit

Momentopname van een burgerrechtendemonstratie in december 2021.

“Dat de veel geciteerde herwaardering van het verleden (…) niet is geslaagd en in haar vertekende beeld is ontaard (…) is te wijten aan het feit dat de objectieve maatschappelijke randvoorwaarden die tot het fascisme hebben geleid, nog steeds bestaan. (…) De economische orde (…) blijft de meerderheid veroordelen tot afhankelijkheid van omstandigheden waarover zij geen macht heeft, en tot onvolwassenheid.”

Theodor W.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: