Litouwen heeft wellicht de lont aangestoken voor de Derde Wereldoorlog

litouwen-heeft-wellicht-de-lont-aangestoken-voor-de-derde-wereldoorlog

19-06-22 08:01:00,

In een zet van ontstellende domheid en overmoed heeft Litouwen de doorvoer van Russische goederen naar Kaliningrad met ingang van gisteren, 18 juni 2022, verboden. Kaliningrad, dat ingeklemd ligt tussen Polen in het westen en Litouwen in het oosten, is de woonplaats van bijna een half miljoen Russen en het hoofdkwartier van de Russische zeemacht in de Oostzee, bericht Larry Johnson.

Litouwen beweert dat het zich alleen maar houdt aan de sancties die de Europese Unie heeft opgelegd. Litouwen is immers lid van de Europese Unie en van de NAVO. Maar dat is nu juist het punt. Dit is een opzettelijke provocatie. Het is een economische belegering van een vitaal belang van Rusland. Hoewel er geen onmiddellijk gevaar is voor de Russische bevolking van Kaliningrad, is dit wel een brandhaard die tot een echte oorlog zou kunnen leiden, in tegenstelling tot een speciale militaire operatie.

Wat is het verschil tussen een speciale militaire operatie en een oorlog? In een SMO laat u de communicatie, de elektrische infrastructuur, de vervoersinfrastructuur en de brandstofdepots grotendeels intact. In een SMO probeert u het aantal burgerslachtoffers en militaire slachtoffers tot een minimum te beperken.

Oorlog daarentegen is angstaanjagend. Als Rusland voor oorlog kiest, zal de terughoudendheid die zijn activiteiten in Oekraïne kenmerkt, vervangen worden door een volledige aanval op belangrijke militaire installaties en middelen in de regio, en door de vernietiging van de communicatie-, elektrische, vervoers- en brandstofbronnen van de tegenstander. Dit omvat waarschijnlijk ook het uitschakelen van kritieke satellietcommunicatie- en inlichtingenverzamelsystemen van de Verenigde Staten en Europa.

Kaliningrad, vroeger bekend als Königsberg, werd in 1945 onder Sovjetcontrole geplaatst volgens de voorwaarden van het Potsdam-akkoord, dat gesteund werd door de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Het Russische volk heeft in 1945 bloed betaald voor dit land en is niet van plan het af te staan tegenover pesterijen of dreigementen van het westen. Als u een boze beer met een stok gaat porren, kunt u er maar beter verdomd zeker van zijn dat die beer opgesloten zit en u niet te pakken kan krijgen. Rusland zit zeker niet veilig in een kooi.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: