Oekraïense leger voert ongekende bombardementen uit, Westerse politici en media zwijgen

oekraiense-leger-voert-ongekende-bombardementen-uit,-westerse-politici-en-media-zwijgen

19-06-22 05: 34: 00,

Op 13. In juni voerde het Oekraïense leger een ongekende bombardement uit op Donetsk in Oost-Oekraïne. Zes burgers kwamen om, waaronder een kind, en tientallen raakten gewond, meldt de Canadese journaliste Eva Bartlett, die ter plaatse was.

Inwoners van de stad werden geterroriseerd en huizen, ziekenhuizen, scholen en zelfs een kleuterschool kwamen onder vuur te liggen. Volgens bewoners ging het om de zwaarste bombardementen sinds het begin van de oorlog in 2014.

Het Oekraïense leger bombardeerde onder meer een kraamkliniek waar op dat moment tientallen patiënten lagen. De vrouwen zochten beschutting in de kelder, en wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Westerse media beweren regelmatig dat het Russische leger luchtaanvallen uitvoert op ziekenhuizen, maar deze beweringen blijken oorlogspropaganda en verzinsels te zijn, zegt Bartlett vanaf de plek waar een Oekraïense raket het kraamkliniek trof.

Sommige media berichtten over 13.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: