Waarom is Joe Biden Mohammad bin Salman het hof aan het maken?

waarom-is-joe-biden-mohammad-bin-salman-het-hof-aan-het-maken?

19-06-22 05: 38: 00,

Door Salman Rafi Sheikh: Hij is analist inzake internationale betrekkingen en het buitenlands en binnenlands beleid van Pakistan, exclusief voor het online magazine “New Eastern Outlook”.

Toen Joe Biden tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen beloofde van Saoedi-Arabië een “paria”-staat te maken – vooral als het koninkrijk geregeerd blijft worden door kroonprins Mohammad bin Salman (MBS) – geloofden veel politieke pundits in de VS dat zijn retoriek tijdens zijn “democratische” presidentschap nauwelijks zou veranderen. Meer dan een jaar lang heeft de regering-Biden, en met name Joe Biden zelf, een berekende afstand tot MBS bewaard. Joe Biden gaf zelfs het CIA-rapport vrij dat de directe betrokkenheid van MBS bij de moord op Jamal Khashoggi in het Saudische consulaat in Istanbul bevestigde. Sindsdien zijn de betrekkingen tussen de VS en Saoedi-Arabië gespannen gebleven, zonder directe contacten tussen Biden en MBS.

Maar de mondiale geopolitieke context is de afgelopen maanden veranderd.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: