Als de waarheid de leugen inhaalt

als-de-waarheid-de-leugen-inhaalt

20-06-22 05:01:00,

Diogenes, een van de beroemde filosofen uit de oudheid, geloofde dat leugens de valuta van de politiek was, en het waren die leugens die hij aan de kaak wilde stellen en onteren. Om zijn punt duidelijk te maken, droeg Diogenes af en toe bij daglicht een brandende lantaarn door de straten van Athene. Als men hem vroeg waarom, zei hij dat hij op zoek was naar een eerlijk man, schrijft Douglas Macgregor.

Vandaag de dag is het vinden van een eerlijk mens in Washington, D.C., een even grote uitdaging. Diogenes zou een Xenon zoeklicht in elke hand nodig hebben.

Toch zijn er korte momenten van helderheid binnen het establishment van Washington. Na maandenlang overvloedig gelogen te hebben tegen het Amerikaanse publiek over het ontstaan en het verloop van de oorlog in Oekraïne, bereiden de media nu het Amerikaanse, Britse en andere Westerse publiek voor op de militaire ineenstorting van Oekraïne. Dat had al veel eerder moeten gebeuren.

De Westerse media hebben alles in het werk gesteld om de Oekraïense defensie de schijn te geven van veel grotere sterkte dan zij in werkelijkheid bezat. Zorgvuldige waarnemers merkten op dat herhaaldelijk dezelfde videoclips werden getoond van Russische tanks die werden aangevallen. Lokale tegenaanvallen werden gemeld alsof het operationele manoeuvres waren.

Russische fouten werden buiten alle proportie van hun betekenis overdreven. Russische verliezen en de ware omvang van Oekraïens eigen verliezen werden verdraaid, verzonnen, of gewoon genegeerd. Maar de omstandigheden op het slagveld veranderden in de loop van de tijd weinig. Toen de Oekraïense strijdkrachten zich eenmaal hadden vastgepind in statische verdedigingsposities in stedelijke gebieden en in het centrum van Donbas, was de Oekraïense positie hopeloos. Maar deze ontwikkeling werd afgeschilderd als een mislukking van de Russen om “hun doelstellingen” te bereiken.

Grondgevechtstroepen die soldaten immobiliseren in voorbereide verdedigingsstellingen zullen van een afstand geïdentificeerd, gericht en vernietigd worden. Wanneer de aanhoudende inlichtingen-, bewakings- en verkenningsapparatuur, bemand of onbemand, gekoppeld wordt aan wapens met geleide precisieaanvallen of moderne artilleriesystemen die op de hoogte zijn van nauwkeurige doelgegevens, is “terrein houden” fataal voor elke grondtroepenmacht. Dit geldt des te meer in Oekraïne, omdat het vanaf de eerste actie duidelijk was dat Moskou zich richtte op de vernietiging van de Oekraïense strijdkrachten, en niet op de bezetting van steden of de inname van Oekraïens grondgebied ten westen van de Dnjepr.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: