De nieuwe regels van Rusland – “Het interesseert ons niet wat het Westen denkt”

de-nieuwe-regels-van-rusland-–-“het-interesseert-ons-niet-wat-het-westen-denkt”

20-06-22 12:16:00,

Rusland weet dat het het Westen in de tang heeft. Wij hebben nodig wat zij produceren en Moskou weet dat Davos van nu af aan geen enkele invloed meer heeft op het optreden van Rusland, schrijft Tom Luongo.

U mag zelf uitmaken of Rusland cheques uitschrijft die het niet kan innen, maar in de woorden van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov die hij onomwonden tegen de BBC zei: “Wij interesseren ons niet in wat het Westen denkt.” Lavrov is altijd de ziel geweest van beleefdheid en discretie in de omgang met Europese media.

Zijn openlijke vijandigheid tegenover zijn interviewer bij de BBC was niet alleen voelbaar, het was ook moeilijk om daar iets tegenin te brengen. Hij vervolgde dat met:

“Ik denk dat er zelfs geen ruimte meer over is voor een manoeuvre,” antwoordde Lavrov.

“Want zowel [premier Boris] Johnson als [minister van Buitenlandse Zaken Liz] Truss zeggen in het openbaar: ‘We moeten Rusland verslaan, we moeten Rusland op de knieën krijgen. Vooruit dan, doe het.”

De leiding van Rusland spreekt nooit in zulke openlijk botte bewoordingen. Het is bijna alsof Lavrov de komiek Dennis Miller kanaliseerde, die placht te zeggen: “Voel je je kikkerachtig, neem die sprong.”

Kijk maar waar het u brengt.

Rusland weet dat het het Westen in de tang heeft. Wij hebben nodig wat zij produceren en nu zijn zij vastbesloten de regels te bepalen over wie ze krijgt en tegen welke prijs. Het weet dat de Europese leiders marionetten zijn met de hand van Klaus Schwab in hun reet.

En het weet dat Davos van nu af aan geen enkele invloed meer heeft op het optreden van Rusland.

Dat brengt mij bij de hierboven gelinkte uitspraken van Gazprom CEO Alexei Miller, sprekend in een panel op het St. Petersburg Economic Investment Forum (SPEIF), die de situatie zojuist in de meest grimmige bewoordingen verwoordde die er zijn.

“Het spel van de nominale waarde van het geld is voorbij, want dit systeem laat niet toe om de stroom van middelen te controleren. …Ons product, onze regels. Wij spelen niet volgens de regels die wij niet gemaakt hebben.”

Miller’s uitspraak moet gezien worden als een principe-uitspraak over alle operatieterreinen van Rusland.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: